Vladini projekti u IT industriji

Vlada će 2017. godine raspisati 200 milijuna kuna vrijedne javne natječaje za novi Sustav upravljanja ljudskim potencijalima. Ove godine Vlada će raspisati 101,4 milijuna kuna vrijedne natječaje za Poboljšanje učinkovitosti sustava jedinica lokalne i područne samouprave.


To su samo neki od planiranih IT državnih projekata s osiguranim sredstvima koji se nalaze izlistani u javno dostupnom online registru ProDII.

U registru projekata izgradnje državne informacijske infrastrukture ProDII gotovo nema projekta ispod milijun kuna, a najčešći su oni od dva do pet milijuna kuna. Ukupno ih je izlistano 155, od čega ih 150 ima osigurano financiranje.

U Ministarstvu uprave kažu da će dosad nepoznati ProDII registar, koji je u ožujku proslavio prvu godinu rada, uskoro dodatno ojačati. Trenutačno su u njemu po broju projekata najviše zastupljeni Carinska uprava Ministarstva financija te Ministarstvo uprave.

Većina projekata financira se EU Fonda za regionalni razvoj, Socijalnog fonda, IPA-e i Svjetske banke. Jurlina Alibegović kaže da je smisao registra pomoći Vladi u upravljanju i implementaciji IT projekata. "No, cilj je i pružiti informacije privatnom sektoru o tome koji se projekti iz ovog područja planiraju u okviru javne uprave", kaže Jurlina Alibegović. Navodi da su dio tih informacija objavili i na svojim internetskim stranicama u dokumentu "Statistički prikaz Ministarstva uprave Broj 1.", a planiraju i novu verziju. "Krajem travnja objavit ćemo nove informacije u 2. broju Statističkog prikaza", zaključuje.

Ivor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox