Volvo Cars na sajmu automobila u Los Angelesu

Volvo je otkrio sve detalje svog plana povećanja prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, a koji podrazumijeva osvježenje kompletne modelske ponude u sljedećih pet godina, veći fokus na dilerskoj mreži, novi menadžerski tim te veća izdvajanja za marketing. Srednjeročni plan je prodaja preko 100.000 vozila godišnje. Volvo je svoj novi plan za američko tržište simbolično predstavio na Sajmu automobila u Los Angelesu, gdje je predstavljen i potpuno novi SUV model XC90, kao i novi V60 Cross Country model. Švedska je kompanija uvjerena kako može preokretnuti desetogodišnji trend pada prodaje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Srednjoročni plan je godišnja prodaja oko 100.000 vozila, dok bi, usporedbe radi, ova godina trebala završiti sa 60.000 prodanih vozila. Rast prodajnih rezultata u SAD-u trebao bi pratiti snažan porast prodaje na tržištima Zapadne Europe i Kine.

„Volvo želi ostati u SAD-u. I ne samo ostati, već i profitirati. Imamo plan i implementirat ćemo ga. Već smo ranije prodavali preko 100.000 vozila na ovom tržištu. Naš je prvi cilj vratiti se na tu razinu, a vremenom ga i nadmašiti,“ izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars kompanije.

Volvov plan obnove na tržištu SAD-a ima pet elemenata i to su:

- Kompletno osvježenje modelske ponude u sljedećih pet godina koje počinje s novim XC90 i V60 Cross   Country modelima.

- Jačanje svjesnosti o brendu kroz udvostručavanje budžeta za marketinške aktivnosti.

- Fokus na razvoju dilerske mreže i prateće infrastrukture u cilju podrške razvoja brenda.

- Fokus na glavnim vrijednostima brenda u cilju osiguranja premium pozicije.

- Ulaganje u kvalitetu servisnih operacija.

Ovaj plan obnove implementirat će novi menadžerski tim koji je već u funkciji. Naglasit će ga i dolazak nekoliko novih tehnologija kao što je Drive-E obitelj snažnih i ekološki prihvatljivih motora, inovativne sigurnosne tehnologije te mogućnosti povezivanja.

Novi XC90 u Los Angelesu

Američka publika po prvi put je dobila uvid u novu generaciju popularnog SUV modela XC90. To je vizualno upadljiv i kvalitetan premium SUV model sa sedam sjedala koji nudi vrhunske sigurnosne značajke, modernu pogonsku tehnologiju te beskompromisnu kombinaciju snage i učinkovitosti. Novi XC90 obilježava novo poglavlje u povijesti Volva, jer predstavlja novi dizajnerski jezik i tehnološke prednosti nove SPA platforme.

Svjetska premijera Volva V60 Cross Country u Los Angelesu

Na Sajmu automobila u Los Angelesu Volvo je priredio premijeru dugoočekivane Cross Country verzije karavanskog modela V60. U odnosu na standardni V60, Cross Country verziju krasi povećan razmak od tla od 65 mm. Opremljen je i velikim 18-inčnim ili 19-inčnim kotačima te gumama visokog profila, što uz neizostavne estetske vrijednosti nudi naglašenu udobnost i nesmetano savladavanje kako visokih kolnika, tako i makadamskih cesta.

V60 Cross Country prvo stiže u Sjedinjene Američke Države i Kanadu gdje će biti dostupan s dobro poznatim petcilindarskim benzincem od 250 KS, sparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače.

U ostatku svijeta, početkom 2015. godine, V60 Cross Country bit će dostupan s novom obitelji Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša, koji će pokretati prednje kotače, dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Cross Country brend ima dugačko i istaknuto nasljeđe. Volvo je prvi premium proizvođač automobila koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti i suptilan off-road styling, čime je stvorio potpuno novo iskustvo vožnje, a koje je javnost odlično prihvatila. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox