Volvo prodaja u rujnu - globalni rast od 8,6 posto i nastavak rasta u Kini, Europi i Sjedinjenim Američkim Državama

Volvo Cars je u rujnu 2014. godine isporučio diljem svijeta 44.491 automobil, odnosno 8,6 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. To je sada već petnaesti uzastopni mjesec u kojemu Volvo bilježi rast prodaje. U prvih osam mjeseci 2014. godine Volvo je isporučio ukupno 339.200 automobila, što predstavlja rast od 9,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Kina je kao najveće tržište Volva prijavila u rujnu isporuku od 7.342 automobila, što je za 28,4 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Najprodavaniji model bio je XC60 crossover kojeg u stopu slijedi „domaći“ S60L model.

U „rodnoj“ Švedskoj Volvo je prodao 4.987 automobila, 6,2 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Pozitivnim prodajnim rezultatima doprinosi jaka potražnja za modelima XC i V serije.

Volvo je u rujnu nastavio s dobrim tržišnim nastupom i u ostatku Europe, s porastom prodaje od 11,6 posto u odnosu na prošlogodišnji rujan. Na nekoliko ključnih tržišta, uključujući Veliku Britaniju i Njemačku, zabilježen je dvocifreni postotak porasta prodaje. Volvo V40 je i dalje najprodavaniji model u Europi, zahvaljujući vrhunskim Drive-E motorima koji nude sjajne performanse uz nisku razinu štetnih emisija.

Sjedinjenje Američke Države u rujnu su bile treće najveće tržište Volva s isporukom od 4.667 automobila, a najprodavaniji modeli bili su Volvo S60 i XC60.

„Zadovoljan sam rujanskim rastom na svim našim glavnim tržištima; sve to dodatno ističe rast prodaje na cjelogodišnjoj razini. Ostajemo čvrsto na putu realizacije novog prodajnog rekorda u 2014. godini,“ izjavio je Alain Visser, stariji dopredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Cars.

Volvo XC60 je bio najprodavaniji Volvov model u rujnu s 12.970 prodanih primjeraka. Slijede ga Volvo V40 i V40 Cross Country, za koje se odlučio 11.391 kupac. Treći najprodavaniji model bio je Volvo V60 s 5.921 isporučenim primjerkom. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox