Warren Buffett otkrio da boluje od raka

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, američki milijarder Warren Buffett otkrio je da boluje od raka, piše poslovni.hr

U pismu dioničarima 81-godišnji Buffett otkrio je da mu je dijagnosticiran prvi stadij raka prostate. Dobra vijest je da su mi liječnici rekli da moje stanje nije opasno po život ili prijeteće na bilo kakav način, poručio je Buffett u pismu.

Sada je na redu dvomjesečna terapija koja će uključivati svakodnevno zračenje. Buffet je poručio kako će njegova putovanja biti ograničena tijekom nekog vremena, no da se njegova dnevna rutina neće promijeniti ni na koji drugi način. U svom tipičnom stilu, Buffett je napisao kako se osjeća sjajno: Dioničare ću istog trena obavijestiti ukoliko se moje zdravstveno stanje promijeni. S vremenom će se, dakako, promijeniti, no vjerujem da je taj dan jako daleko. Prema podacima Američkog društva za borbu protiv raka prošle godine 240.890 muškaraca dijagnosticiran je rak prostate, a po oboljenju umrlo ih je 33.720.

Već se neko vrijeme spekulira o tome tko će preuzeti Buffettovo mjesto ukoliko on više ne bude u stanju voditi Berkshire Hathaway. Buffett je u veljači izjavio da je odabrao svog nasljednika kao glavnog direktora kompanije, no nije otkrio koga. Za CNBC je u utorak izjavio kako se njegov plan po pitanju nasljednika nije promijenio s dijagnozom. Buffett se u posljednje vrijeme često spominjao u medijima zbog svojih poziva da se dodatno oporezuje bogate. Takozvano Buffettovo pravilo, koje je Američki senat odbio u ponedjeljak, uslijedilo je nakon što je Buffett napisao komentar objavljen u uglednom New York Timesu tražeći od zakonodavaca da prestanu maziti bogate. (HT)

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox