WikiLeaks: Hakerski rat se nastavlja

Cyber-napadi na internetske stranice koje su neprijateljski postavljene prema WikiLeaksu nastavit će se, izjavio glasnogovornik skupine Anonymous za BBC.

Kampanja napada nije završila, samo će se pojačati, a sve više ljudi nam se pridružuje kako bi nam pomoglo, rekao je za radio BBC jedan od hakera s nadimkom Coldblood.

 

Napad na Visu i Mastercard

 

Podsjetimo, grupa Anonymous u srijedu je počela koordiniran napad "širokih razmjera" protiv internetskih stranica tvrtaka koje su uskratile WikiLeaksu financijska sredstva i funkcioniranje. Nakon hakerskog napada na web-stranice Vise i Mastercarda te sličnih tvrtaka koje su prekinule usluge WikiLeaksu, neko su vrijeme bile nedostupne i internetske stranice švedske vlade, izvijestili su švedski mediji.

Riječ je o informatičkom ratu, jer želimo da internet ostane slobodan i otvoren prema svima, točno onako kako je oduvijek bilo, rekao je Coldblood, objasnivši kako Anonymous nije organizirana grupa, "nema nikakvih konvencionalnih smjernica. To je grupa ljudi, okupljenih oko ideje koju smatraju dobrom te je nastoje provesti u djelo". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox