WikiLeaks nema novca pa privremeno prestaje s radom

Internetska stranica WikiLeaks koju je utemeljio Julian Assange, objavila je  da zbog manjka novaca privremeno prekida postavljanje tajnih dokumenata i bilježaka na svojim stranicama.

Zbog blokade koju su WikiLeaksu nametnule dvije velike kartične kuće, Visa i Mastercad, "ta stranica je danas prisiljena privremeno objaviti prekid emitiranja" i sada se mora posvetiti "prikupljanju sredstava", priopćeno je.

Od 7. prosinca 2010., samovoljnu i protuzakonitu financijsku blokadu WikiLeaksu nametnule su Bank of America, Visa, Mastercard, Paypal i Western Union. Napad je uništio 95 posto naših prihoda, ustvrdio je Assange.

Zadnjih 11 mjeseci stranica je radila zahvaljujući sredstvima u gotovini, a zbog blokade je izgubila desetke milijuna dolara donacija, objasnio je Assange. WikiLeaks se posvetio objavljivanju tajnih dokumenata i lani je postavio na internet tajna izvješća američke vojske o Afganistanu i Iraku kao i tisuće američkih diplomatskih bilježaka. Bilo je to vrlo neugodno razotkrivanje za brojne države, a najviše za Washington. (Hina/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox