Wizz Air izabran za najbolju niskotarifnu avio-kompaniju po izboru web site-a Airlineratings

Wizz Air, „najzelenija” avio-kompanija u Europi i vodeći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, izabran je za Najbolju niskotarifnu avio-kompaniju u Europi za 2020. godinu na godišnjoj listi site-a AirlineRatings, jedinog u svijetu koji je specijaliziran za ocjenjivanje sigurnosti i proizvoda.


Ova lista se smatra jednom od najvažnijih i najuglednijih u svijetu zrakoplovstva, sa istaknutim avio-kompanijama među ranijim pobjednicima. Ovo je druga godina zaredom da Wizz Air osvaja ovo prestižno priznanje.
Nagrade za avio-kompaniju godine se dodjeljuju najboljima među najboljima u avio-industriji i pomažu putnicima u izboru najsigurnijih i najboljih avio-kompanija kojima će letjeti. Pored vrhunske usluge na letu, najbolje svjetske avio-kompanije moraju biti i inovativne i imaju razvijenu mrežu destinacija i visok stupanj sigurnosti. Sve nagrade se dodjeljuju na osnovu strogih kriterijuma urednika web site-a Airlineratings koji zajedno imaju preko 200 godina iskustva.

Izuzetno nam je drago što smo osvojili ovu prestižnu nagradu web site-a AirlineRatings. Ona još jednom potvrđuje Wizz Airovu posvećenost putnicima kroz stalna ulaganja u unapređenje iskustva putovanja, najniže moguće cijene avio-karata i sve veću mrežu dostupnih mogućnosti putovanja. Nastavit ćemo istraživati nove horizonte i poslujemo odgovorno na osnovu svog ULCC poslovnog modela sa ciljem da imamo flotu od 300 izuzetno efikasnih modernih aviona. Našem ljubaznom osoblju će biti drago da vam poželi dobrodošlicu u nekom od naših mladih i modernih aviona, izjavio je Stephen Jones, izvršni potpredsjenik i zamjenik generalnog direktora Wizz Aira.

Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Europi čija flota obuhvaća 120 aviona tipa Airbus A320, Airbus A321 i Airbus A321neo i koja u ponudi ima preko 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 152 destinacije u 44 zemlje. Wizz Air ima tim od oko 4500 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i vrlo niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor 38 milijuna putnika u proteklih 12 mjeseci. Wizz Air je član Londonske burze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registriran u okviru programa Kontrole operativne sigurnosti (IOSA) Međunarodne asocijacije avio-kompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli avio-sigurnosti. Kompanija je nedavno proglašena jednim od deset najsigurnijih avio-prijevoznika i najboljom niskotarifnom avio-kompanijom od strane www.airlineratings.com, jedine agencije na svijetu koja se bavi ocjenjivanjem sigurnosti i proizvoda, a 2019. je osvojila i Nagradu za najbolju avio-kompaniju koja se dodjeljuje u okviru međunarodnog programa Nagrade za avio-transport, jedinog koji nagrađuje najznačajnije rezultate u aerokozmičkoj industriji u najvažnijim kategorijama. (A.Č/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox