Za ekonomski rast Srbiji treba dvije milijarde eura investicija godišnje

Foto: politika.rs

Srbija za uspješan ekonomski razvoj, počevši od 2013., treba osigurati najmanje dvije milijarde eura stranih direktnih investicija godišnje, rekao je ministar financija Srbije Mlađan Dinkić.

Ministar Dinkić je, u intervjuu Tanjugu, rekao da bi svaki priljev stranih ulaganja, u vrijednosti većoj od tri milijarde eura godišnje, bio veliki uspeh i znatno bi doprinjeo gospodarskom rastu, čemu teži i sadašnja Vlada Srbije, piše business.hr

Dinkić je izrazio optimizam oko pronalaska rješenja za budući rad  Željezare Smederevo, uz napomenu da su sa ruskom kompanijom "Uralvagonzavod" već obavljeni veoma ozbiljni razgovori o preuzimanju te tvornice sa oko 5.000 radnika.

Dinkić je rekao da strani investitori sada najviše žele ostvariti kontakte i nove poslove u nekim mjestima u Vojvodini. Dodao je da Srbija sada nema dovoljno novca da odjednom uloži u poljoprivredu, ali je podsjetio da je agrarni budžet čak 70 posto veći u rebalansu za ovu godinu, u odnosu na ono što je ostavila prethodna vlada. Bit će sredstava i za bespovratnu pomoć poljoprivrednicima koji žele investirati i  podignuti nivo prinosa, obećao je ministar financija i privrede. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox