Za Inin pripravnički program čak 3 800 prijava

Treći po redu Growww natječaj za zapošljavanje mladih pripravnika na jednogodišnji staž u INA- Industriji nafte, d.d. završio je 15. travnja s čak više od 3 800 zaprimljenih prijava. Traženi obrazovni profili bili su naftni inženjeri, inženjeri kemijske tehnologije,  strojarstva, ekonomisti, informatičari te pravnici, kao i inženjeri građevine i zaštite na radu.

Trenutno traje selekcijski postupak koji se obavlja putem kompjuteriziranog psihologijskog testiranja, a rezultati testa služit će kao podloga za užu selekciju i odabir kandidata koji će biti pozvani na intervju. Ove godine u Ini će se zaposliti 131 pripravnik, a svoj jednogodišnji staž započeti će početkom rujna. Pred nove pripravnike će, baš kao i što je i slučaj s njihovim kolegama iz prethodnih generacija, biti postavljeni izazovni poslovni ciljevi koje će postizati uz vodstvo mentora.  Za vrijeme trajanja staža proći će kroz detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina rafinerijska postrojenja i plinske pogone. Njihov rad i učinkovitost pomno će se nadgledati i ocjenjivati, a na kraju svog staža pristupiti će i pripravničkom ispitu. Oni pripravnici koji zadovolje zadane kriterije dobit će ugovor na neodređeno vrijeme.
 
Prvi Growww natječaj u Ini proveden 2010. godine izazvao je velik interes s gotovo 900 zaprimljenih prijava, no u 2011. godini taj broj narastao je na čak 3500. U protekle dvije godine, INA je u sklopu Growww programa zaposlila 227 pripravnika te je  stotinjak pripravnika iz prve generacije dobilo stalno zaposlenje u Ini, dok pripravnicima druge generacije jednogodišnji staž ističe u rujnu. Najveći broj pripravnika zaposlen je u sektorima temeljnih segmenata djelatnosti kao što su istraživanje i proizvodnja nafte i plina te rafinerijskoj preradi, a znatan broj također i u poslovnim funkcijama podrške.
 
Novi pristup u procesu zapošljavanja provođenjem Growww programa pridonio je i tome da INA postane ponosni nositelj Certifikata Poslodavac partner, a i sami studenti prepoznali su značaj Ininih inicijativa usmjerenih na studentsku populaciju te su kompaniju ove godine nagradili sa čak šest Zlatnih indeksa. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox