Za prisluškivanje u News of the Worldu optuženo 6 osoba

Rebecca Brooks, bivša štićenica medijskog magnata Ruperta Murdocha, i još pet osoba, među kojima je njezin suprug, prijatelj britanskog premijera Davida Camerona, optuženo je u Londonu u sklopu skandala nezakonitog prisluškivanja, objavilo je tužiteljstvo, piše hrt.hr

Riječ je o prvim optužnicama u aferi oko ugašenog tabloida News of the World. Zbog skandala je Rebekah Brooks u srpnju podnijela ostavku na dužnost direktorice News International, medijske grupe Ruperta Murdocha. Optužnice su podignute protiv šest osoba zbog ometanja istrage, rekla je Alison Levitt, predstavnica tužiteljstva.

Nakon službene objave optužnice, Brooks i njezin suprug Charles, uzgajivač konja koji je studirao s Cameronom, priopćili su da žale zbog nepravedne odluke suda koja počiva na slabim temeljima.

Optužnica tereti šestorku za pokušaj prikrivanja dokaza policiji tijekom istrage skandala prisluškivanja koji je osim medija zahvatio i policiju te političare. Od 6. do 9. srpnja 2011. Rebekah Brooks i Cheryl Carters planirale su otuđiti sedam kutija dokumenata News Internationala, stoji u optužnici koja je pročitana u sudnici. Osim za ometanje istrage Brooks bi mogla biti optužena i za korupciju te nezakonita prisluškivanja. (HT)

 

Izvor:www.hrt.hr
Foto: www.telegraph.co.uk  

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox