Zagreb bilježi sve više noćenja stranih turista

Strani turisti sve su češći prizor na zagrebačkim ulicama i trgovima, a zahvaljujući sve većem broju atrakcija i kvalitetnijoj ponudi, njihov bi broj uskoro mogao biti veći nego ikad.

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, Zagreb je u lipnju posjetilo gotovo 73 tisuće turista koji su ostvarili 128.456 noćenja, što je u odnosu na prošlogodišnji lipanj rast od šest posto u dolascima i čak 11 posto u noćenjima.

U prvih šest mjeseci metropolu je pak posjetilo gotovo 300 tisuća gostiju, 15 tisuća više nego u istom lanjskom razdoblju. Povećao se i broj noćenja u tom razdoblju, pa je u odnosu na 496 tisuća iz prve polovice 2011. u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno pedesetak tisuća noćenja više.

Prema statistici, ove se godine Zagrebom šetalo najviše Nijemaca, Amerikanaca, Talijana, Austrijanaca i Francuza, dok se samo u lipnju najčešće moglo sresti Amerikance, Nijemce, Britance, Španjolce, ali i Japance. U Zagrebu se uglavnom zadržavaju dva-tri dana, a najveći broj, njih gotovo 85 posto, odsjeda u hotelima, piše poslovni.hr. (sh)

 

 

Foto:Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox