Zagrebačka softverska tvrtka otvorila podružnicu u Londonu

Hrvatski startup UX Passion počeo je službeno poslovati na dvije adrese. Podružnicu u Londonu, tvrtku UX Passion Ltd., su-osnovali su Antun Debak, Darko Čengija i Vibor Cipan, s ciljem jačanja izvoznih aktivnosti.

Londonski ured bit će zadužen za koordiniranje aktivnosti, prodaju i marketing za Veliku Britaniju kao i druge zemlje Commonwealtha, dok središnji ured tvrtke ostaje u Zagrebu, gdje će tim UX Passiona i dalje raditi na razvoju i istraživanju. Tvrtka već sada, nakon dvije godine poslovanja, ostvaruje više od 96 posto prihoda kroz izvoz svojih rješenja.

Otvaranjem sestrinske tvrtke potvrđujemo da mladi i mali tim može napraviti iskorak od uobičajeno prihvaćenih normi te da svoje poslovanje može i formalno proširiti izvan hrvatskih granica. "Baza" pritom ostaje u Zagrebu, a skori povratak Hrvatske u Europu samo će ojačati vezu između dva ureda. Iskoristit ćemo svakako prednosti koje nam omogućava ustanovljavanje tvrtke u Velikoj Britaniji, kao i mogućnosti još snažnijeg iskoraka na strana i nova tržišta , istaknuo je Vibor Cipan, suosnivač i partner UX Passiona.

Kako je tim do sada već uspješno surađivao s mnogim britanskim klijentima, uključujući Vodafone, IBM UK, Ogilvy PR UK i Qualtrak, iskorak na to tržište logičan je potez u strategiji dugoročnog razvoja. (PS/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox