Zagrebačka ''špica'' do jeseni ostaje bez terasa ?

Za petnaestak dana trebali bi početi radovi na sanaciji opločenja Trga Petra Preradovića , Zagrepčanima poznatijeg pod imenom Cvjetni trg, piše Zagrebancija.com. Zbog tog bi razloga terase kafića na samom trgu, ali i na okolnim ulicama trebale biti zatvorene čak do 1. rujna.

Konkretno, niti jedan kafić na Trgu Petra Preradovića, u Margaretskoj, Preobraženskoj, Preradovićevoj do Tesline, Varšavskoj do Gundulićeve i duž 15 metara Bogovićeve neće imati terasu čak do 1. rujna, a zatvorit će se i cvjećarnice.

Iako bi radovi trebali početi za 15 dana, ugostitelji i cvjećari još uvijek nisu dobili nikakve službene informacije o njima, a ugostitelji strahuju kako će bez terasa u špici sezone preživjeti bez dijeljenja otkaza. Također, ne vide zašto bi radovi trebali trajati čak oko 150 dana.

Mi smo svi za to Cvjetni bude ljepši i nama i građanima, ali trebalo bi razmisliti koje su posljedice. Mi imamo 10 zaposlenih, s kojima ne znamo što ćemo, rade li oni od 1. travnja ili ne. Oni isto imaju obitelji i moramo im ranije reći, ne možemo im samo reći: 'Sutra više ne radite jer nemamo terase' - priča Nenad Anić, vlasnik kafića Golf. (jh)

 

 

Izvor: www.zagrebancija.com
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox