Zagrebačka tvrtka FatDUX omogućila ''tvitanje'' na Svjetskom ekonomskom forumu

Društvena mreža Twitter do sada se pokazala korisnom za razmjenu ideja i diskusiju tijekom konferencija. Stoga ne čudi da je upravo ona bila i preferirani komunikacijski kanal na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, koji je prošlog tjedna okupio vodeće svjetske gospodarstvenike, potiličare i kulturnu elitu.

 

Kako bi osigurali kvalitetnu i dinamičnu interakciju tijekom konferencije, organizatori su odabrali Wall of Tweets, rješenje temeljeno na tehnologiji Microsoft Silverlight, koje je izradila mlada zagrebačka tvrtka FatDUX.

Wall of Tweets je twitterwall rješenje koje omogućava prikaz „cvrkuta“ na velikom zaslonu, u realnom vremenu, doprinoseći diskusiji i razmjeni ideja. FatDUX je za potrebe Svjetskog Ekonomskog Foruma implementirao novu inačicu, koja podržava posljednju inačicu Microsoftovog preglednika, Internet Explorer 9 te HTML5 standard. Svoju hrvatsku premijeru taj je sustav imao tijekom konferencije Microsoft Advanced Technology Day 6, održane u studenom prošle godine.

Druga inačica Wall of Tweets rješenja donosi mogućnosti moderiranja i potpunog nadzora tvitova na događaju s automatskim filtriranjem nepoželjnog sadržaja, izravan prikaz slika u tvitovima te digital signage funkcionalnost, kojom organizatori konferencije jednostavno mogu prikazati raspored konferencije, najavljivati sljedeću prezentaciju ili poslati poruku posjetiteljima, neovisno o tome da li je u tekstualnom, video ili audio formatu. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox