Zagrebačka županija daje 1,08 milijuna kuna za udruge u poljoprivredi

Zagrebačka županija izdvojit će u ovoj godini 1,08 milijuna kuna za pokroviteljstva, novčane donacije i pomoći udrugama i zadrugama poljoprivrednih proizvođača te gradovima i općinama za provođenje projekata iz područja poljoprivrede, ruralnog razvitka, ribarstva i lovstva.

Natječaj za dodjelu tih sredstava otvoren je do 15. travnja, odnosno u pojedinim slučajevima do 15. studenog ove godine, izvijestili su iz te županije. Donacije udrugama i zadrugama poljoprivrednih proizvođača dodjeljivat će se za rad udruga i zadruga kao i za provođenje edukacija i prezentacija.

Također, sredstva će se dodjeljivati za gospodarske manifestacije, za poboljšanje kakvoće proizvoda, uvođenje novih tehnologija, razvoj novih proizvoda te za razvoj ribolova što podrazumijeva krajobrazno uređenje jezera. Pomoć gradovima i općinama s područja županije dodjeljivat će se pak za organizaciju gospodarskih manifestacija i promocija od državnog ili regionalnog značaja.

Natječaj je namijenjen udrugama poljoprivrednih proizvođača, uzgajivača riba, lovaca, proizvođača tradicionalnih proizvoda i strojnih prstenova koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske, a djeluju na području Zagrebačke županije, te zadrugama koje su upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva u Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji i djeluju isključivo na području te županije. (Hina/HT)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox