Zagrepčani, pripremite se na paralizu grada!

Ukoliko Uprava Zagrebačkog holdinga do ponedjeljka ne isplati božićnice u iznosu od 2884 kune i darove za djecu od 600 kuna što je obvezna temeljem kolektivnog ugovora, utoliko će ZET obustaviti javni gradski prijevoz.

 

Uprava je Holdinga već smanjila plaće za 10 posto, a sad nastoje ukinuti ii božićnice čime bi se uštedjelo 80 milijuna kuna. Međutim, Sindikati na to ne žele pristati te najavljuju tužbu Upravi ako im se ne isplate naknade za stečena prava iz kolektivnog ugovora.

Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, je za Jutarnji list izjavio kako im je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga dao usmeno jamstvo kako neće kršiti ugovor. Međutim, daljle navodi, kako će paralizirati grad ako ne bude drugih opcija.

Darko Kleinberger, predsjednik Koalicije sindikata Zagrbačkog holdinga zapitao se zašto je Holding uplatio polog za Arenu, jednak ukupnom iznosu za božićnice, piše Jutarnji list.  On traži da se riješe odnosi s Gradom. Dalje navodi kako već neko vrijeme pregovaraju s Upravom  te kako će u štajk krenuti tek kad iscrpe sve opcije, a među njima i tužbu. (S.J.)

 

Izvor: Jutarnji list, izdanje 15.12.2010.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox