Zajedno do milijun kuna za uvođenje robotike i umjetne inteligencije u škole

Danas je pokrenuta kampanja grupnog financiranja “Izgradi Školu budućnosti” u organizaciji tvrtke Stemi, uz partnere Infobip, A1 Hrvatska te uz potporu Microblinka i drugih tehnoloških kompanija. Cilj kampanje je prikupiti milijun kuna da se projekt “Škola budućnosti” uvede u 220 hrvatskih škola te time učenicima približi svijet robotike, umjetne inteligencije i Internet of Things.

Cilj nam je proširiti most između škola i naše tehnološke industrije koji već godinama gradimo. Želimo znanja i praksu iz naših najboljih tehnoloških kompanija dovesti u svaku petu školu u Hrvatskoj i time ih pretvoriti u Škole budućnosti,” istaknuo je Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi.

Projekt Škola budućnosti već se provodi u svakoj desetoj školi u Hrvatskoj. U njemu sudjeluje više od 350 učitelja i 2000 učenika koji uz pomoć eksperata iz tehnoloških firmi rade projekte za unapređenje lokalne zajednice. Učenici kroz tehnološke izazove dobivaju najtraženija znanja na tržištu, a kroz timski i projektni rad razvijaju ključne meke vještine (soft skills) za uspješnu karijeru u tehnološkoj industriji. Učitelji se s druge strane educiraju o novim tehnologijama te im se koristeći inovativnu edukacijsku platformu značajno olakšava priprema i provedba nastave.

Podrškom ovoj kampanji svaka peta škola u Hrvatskoj dobit će pristup najmodernijim znanjima, uz suradnju s najboljim ekspertima u Hrvatskoj. Ubrzo ćemo našim učenicima i učiteljima omogućiti razgovor s kolegama iz drugih zemalja koji također sudjeluju u našim programima. Učenici se tako već u školskim klupama počinju pripremati za poslove budućnosti u kojima ih svakako čeka rad u međunarodnom okruženju, a kroz praktičan rad svojim projektima unapređuju lokalnu zajednicu,” rekao je Slobodan Velikić, direktor razvoja poslovanja Stemi-ja.

 (ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox