Zašto Komadina inzistira na smjeni čovjeka koji je preporodio HP ?

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Zlatko Komadina već tjednima uporno pokušava smijeniti Roberta Jukića, predsjednika uprave Hrvatske pošte, piše Večernji list.

Prošlog tjedna zahtjev za smjenu na zatvorenom dijelu sjednice Vlade povukao je  premijer Zoran Milanović, a Komadinina želja nije bila tema ni jučerašnje sjednice Vlade

Večernji list doznaje da je u Vladi, ali i u stručnoj javnosti, sve više protivnika Komadinine želje da smijeni Jukića iako je riječ o članu HDZ-a, a tome se protivi i ministar financija Slavko Linić.

Uspješno restrukturirao tvrtku

Jukić je na čelo HP-a došao za vrijeme Ive Sanadera, u rujnu 2008. kad je ta tvrtka bila kronični gubitaš. Jukić je vrlo uspješno restrukturirao tvrtku i bez potresa i pobuna radnika, uz otpremnine, sveo s tadašnjih 12.500 na današnjih 10.650. Prihodi rastu, a 2010. i 2011. godinu Pošta je završila sa 35, odnosno 33,5 milijuna kuna neto dobiti.

Štoviše, Jukić je pripremio i drugu fazu restrukturiranja i osigurao novac za oko tisuću otpremnina, a istovremeno priprema i širenje poslovanja – ove godine Pošta će lansirati i digitalnu televiziju.

Inače, Zlatko Komadina na Jukićevo mjesto gura Ivana Perkovića, mladog menadžera u tvrtki Ralu logistika. Prije toga radio je konzultantske poslove u uglednoj svjetskoj kompaniji PricewaterhouseCoopers. (jh)

 

 

Izvor: Večernji list, 30. ožujka 2012.
Foto: PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox