Zašto premijerka troši novac poreznih obveznika na predizborna putovanja?

Premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanje novinara da komentira optužbe oporbe kako troši novac poreznih obveznika na predizborni "road show", ocijenila da je oporbi očito jedini program da kritizira dok vlada mora raditi i donositi važne odluke.

Jedna od takvih odluka je i ona o raspisivanju međunarodnog natječaja za najboljeg investitora koji će realizirati važan projekt za istarski i hrvatski turizam "Brijuni rivijera", rekla je premijerka.

Odgovarajući na pitanje o medijskim nagađanjima u vezi s prijedlogom slovenskog premijera Boruta Pahora da posreduje u mirenju nje i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića izjavila je kako osobno ne zna je li to inicijativa za mirenje.

Što se mene tiče, ja se ni s kim ne svađam, samo iznosim nacionalne i strateške interese hrvatske vlade. Aposolutno je dopušteno premijerki Republike Hrvatske da iznosi povijesne činjenice i jača gospodarski potencijal svoje zemlje. Tako je bilo u mom odlasku na Kosovo, kao i u slučaju proslave Dana pobjede, kada sam iznosila samo činjenice, kao i to da smo mi bili žrtva agresije i da smo se branili i oslobađali svoju zemlju. Tu me nitko ne mora miriti ni s kim, istaknula je Kosor u Puli nakon druge sjednice povjerenstva Brijuna rivijere.

Na pitanje o poziciji MOL-a u Ini o tome da on ne bi trebao imati više od 49,9 posto upravljačkih dionica, premijerka Jadranka Kosor odgovorila je kako vlada treba apsolutno učiniti sve kako bi zaštitila strateške interese Hrvatske. Pritom je dodala kako se "naša država u vezi sa zakonima mora ponašati kao članica Europske unije te donositi zakone i propise temeljene na pravnoj stečevini EU-a".

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox