Zavarajte svog šefa... Facebookom u obliku Excel tablice

Mnoge tvrtke brane svojim zaposlenicima korištenje Facebooka na radnom mjestu, pod opravdanjem da su neproduktivni i da Fejs odvraća pažnju s posla. Za sve one koji su ipak ovisni pa nekorištenje ove društvene mreže nekih 8-9 sati može potencijalno izazvati infarkt, postoji rješenje.

 

Na internetskoj stranici HardlyWork.in moguće je svoj Facebook profil trenutno pretvoriti u Excel tablicu tako da ako šef uđe u ured, izgleda kao da radite nešto vezano uz posao. Odvratno, znamo, da uopće pišemo o ovako nečemu, ali morate se diviti napretku tehnologije i mogućnostima koje se otkrivaju samo zahvaljujući tom Facebooku.

Dakle, na spomenutoj stranici kliknete „Gimme Dem Spreadsheets,” upišete podatke svog Facebook računa i pojavit će vam se notifikacije u obliku Excel tablice. I ne samo da izgleda kao Excel tablica već se može i koristiti kao Facebook račun. U traku formule iliti "formula bar" upišete ime prijatelja i možete ga pronaći, možete tagirati prijatelje, provjeravati notifikacije, fotografije… a pritiskom na „space“ tipku, vaš se Excel račun pretvara u najobičniju Excel tablicu punu nekih brojeva koji izgledaju dosta uvjerljivo.

Jedino što nedostaje su slike, doduše imate thumbnails-e, a klikom na linkove otvara vam se prava slika. No ionako to nije poanta jer u tom slučaju vas šef može "skužiti". Naša preporuka je ipak da radite i umarajući mozak poslom, ujedno ga odmorite od Facebooka. Pa nećete propasti za tih nekoliko sati. (MJ)

 

Izvor: www.mashable.com

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox