Završena 1. faza modernizacije riječke rafinerije

Naftna kompanija Ina danas je svečano obilježila završetak prve faze modernizacije Rafinerije nafte Rijeka, u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor i predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta.

 

Modernizacija rafinerije važan korak i za Inu i za hrvatsko gospodarstvo

Premijerka Kosor kazala je da će Vlada podržati Inu i u nastavku ulaganja u drugu fazu modernizacije, a čija je vrijednost narednih 400 milijuna eura. Naglasila je i da je, uz važnost za gospodarstvo, ovaj korak značajan i zbog zaštite okoliša te time i boljeg života ljudi koji žive u široj okolici rafinerije. Ina je važan činitelj hrvatskog gospodarstva te je njezina budućnost osigurana i dobra - ocijenila je premijerka izrazivši zadovoljstvo predstavljenom namjerom zapošljavanja novih stručnjaka u INI te ovako visokim ulaganjem u razdoblju krize.

 

Cilj modernizacije je bilo zadovoljenje standarda Europske unije

Aldott je najavio ulaganje 400 milijuna eura u najbolju tehnologiju za okoliš u drugoj fazi modernizacije riječke rafinerije navodeći da pri tome očekuje podršku vlasti na lokalnoj i državnoj razini. Program modernizacije riječke rafinerije Ina je pokrenula 2005. godine, a vrijednost prve faze je 400 milijuna eura. Razlog pokretanja modernizacije je smanjenje emisije tvari koje imaju utjecaj na okoliš te osiguranje dugoročno održivog rasta i razvoja rafinerijskih kapaciteta za proizvodnju goriva kvalitete na najvišim europskim standardima. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox