Zbog "najavljenog" potresa Rimljani napuštaju grad

U javnim službama u Rimu, 20 posto zaposlenika 11. svibnja neće doći na posao. Mnogi su uzeli bolovanje ili slobodno kako bi otišli iz grada zbog straha da će Rim sutra pogoditi jak potres, piše Večernji list.

Odakle ove informacije? Nostradamus je u svojim proročanstvima Quartinama 11.svibnja 2011. godine  odredio kao datum velikog snažnog potres u Rimu, a tu je informaciju dao i samouki seizmolog Raffaele Bendandi (1893.-1979.).  Informacija je počela kružiti internetom, a zatim tiskom i televizijom što je bilo dovoljno da se proširi panika.

Civilna zaštita bila je prisiljena na svojim internetskim stranicama objaviti da su proročanstva neutemeljena, a isto je objavio i Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju čiji je predsjednik Enzo Boschi rekao kako Rim nije u seizmički osjetljivoj zoni te da nitko ne može prognozirati gdje će se potres dogoditi u određenom trenutku.

Samouki seizmolog Bendandi proučavao je utjecaj Mjeseca i zvijezda na potrese te je predvidio potres na Balkanskom poluotoku 1924, potres u talijanskoj regiji Friuli 1976. godine, a u njegovim zapisima se spominje i 11. svibnja 2011. ali nije određeno gdje će se dogoditi. (jk)

 

Izvor: www.vecernji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox