Zbog primanja mita uhićen glavni izvršni direktor Ine?

Naftna kompanija Ina potvrdila je da su u toj kompaniji provedene istražne radnje u sklopu kaznenog postupka protiv glavnog izvršnog direktora Ine Bojana Milkovića, koji je po pisanju medija uhićen zbog primanja mita dok je bio predsjednik Crosco-a.

Ina u priopćenju navodi da kazneni postupak nije povezan uz poslovanje Ine kao ni poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine, koji je na to mjesto imenovan u lipnju 2009.

"Zasad ništa ne možemo komentirati", rekao je Hini glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Na internetskim stranicama Ine navodi se da je Bojan Milković magistrirao menadžment te ima MBA diplomu IEDC – Bledske škole za menadžment iz Slovenije. Diplomirao je strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Došao je u Inu iz Crosca gdje je od ožujka 2005. do lipnja 2009. obnašao dužnosti predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora. Bio je izvršni direktor odgovoran za Croscove industrijske servise, kao i za usluge upravljanja korozijom i otpadom od 1999. do imenovanja za predsjednika.

Od 1996. do 1999. bio je upravitelj pogona održavanja u Croscu. Ranije je bio i šef službe održavanja, šef odjela održavanja te viši inženjer u prethodniku Crosca, unutar hrvatske nacionalne kompanije Ine. U lipnju 2009. imenovan je glavnim izvršnim direktorom i izvršnim direktorom za istraživanje i proizvodnju. (Hina/jk)

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox