Zbog propusta u sigurnosti Toyota kažnjena s još 32,4 milijuna dolara

Japanski automobilski div Toyota platit će 32,4 milijuna kuna kazni u vezi s dva nedavna opoziva automobila s tržišta, čime se ukupna svota koju ta tvrtka mora isplatiti u ovoj godini popela na 48,8 milijuna dolara.

Toyota će platiti maksimalnu zakonski dopustivu kaznu, 16,375 milijuna dolara u jednom slučaju, te 16,050 milijuna u drugome, zato što nije ispunila odredbe zakona o sigurnosti nacionalnog prometa i motornih vozila o izvještavanju nacionalnog regulatora, Američke službe za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA), o sigurnosnim propustima, izjavio je američki ministar za transport Ray LaHood.

 

Opozvali 10 milijuna vozila


Dvjema je najnovijim kaznama prethodila rekordna kazna u visini 16,4 milijuna dolara u travnju, kojom je taj proizvođač automobila riješio optužbe da je prikrivao pogreške na papučici gasa, kojima se pripisuje više desetaka smrtnih slučajeva.

Podsjetimo, Toyota je krajem 2009. i početkom 2010. širom svijeta opozvala oko 10 milijuna vozila, što je potkopalo nekada zvjezdanu reputaciju te kompanije i pokrenulo niz istraga u SAD-u. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox