Zbog propusta u zaštiti na radu jedan radnik mrtav, dvojica teško ozlijeđena

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je istražni zahtjev protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, osnovano ga sumnjičeći da je propustima u zaštiti na radu izazvao smrt jednog i teško ranjavanje dvojice građevinskih radnika, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim web stranicama.

 

Državno odvjetništvo navodi da je prilikom rušenja objekta propustio osigurati ugroženo područje na propisani način te je pri urušavanju betonskog zida jedan dio pao na 34-godišnjeg djelatnika I. B., koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a druga dvojica djelatnika M. B. (37 godina) i K. Š. (28 godina) su teško ozlijeđeni.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti osumnjičenika da se 10. prosinca 2010. prilikom organiziranja i nadziranja građevinskih radova, olako držeći da neće ugroziti sigurnost angažiranih zaposlenika, propustio skrbiti o tome da se poslovi obavljaju i organiziraju sukladno pravilnicima o zaštiti na radu na gradilištima i u građevinarstvu. Navodi se kako je radove organizirao premda je bio svjestan da investitor nije prethodno osigurao izradu plana izvođenja radova niti je imenovao koordinatora za zaštitu na radu te da nije prijavio gradilište nadležnom tijelu poslovne inspekcije.

Četrdesettrogodišnji vlasnik građevinskog obrta s područja Primorsko-goranske županije se tereti za kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti. Nesreća se dogodila u Malom Lošinju prilikom preuređenja stare kuće. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox