Zbog Zorro osvetnika Šeks na ispitivanju

Vladimira Šeks trebao bi biti pozvan na ispitivanje u USKOK zbog izjave da je Sanader Zorro osvetnik. Istu rečenicu Sanader je izrekao u srpnju pa se sumnja da je Šeks imao informacije iz tajne istrage, piše Jutarnji list. 

Postoji sumnja da je Šeks svojom izjavom : Sanader je jedan od osnovnih neprijatelja HDZ-a, koji dolazi kao Zorro osvetnik, pokazao da je upoznat sa sadržajem prve obrane bivšeg premijera, s kojom nije smio biit upoznat jer je ona tajna. Spomenutu rečenicu Sanader je izrekao sredinom srpnja nakon izručenja iz Austrije u obrani u slučaju Fimi Medije USKOK-ovim istražiteljima. DORH ne vjeruje u mogućnost da je Šeks izraz upotrijebio slučajno. 

Pretpostavlja se da je na taj način Šeks htio poručiti glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu da za njega rezultati tajnih istraga nisu tajna i da on i dalje kontrolira hrvatsko pravosuđe

Spornom izjavom Šeks nije počinio kazneno djelo, ali je to napravila osoba koja mu je prenijela tu informaciju jer je odavala službenu tajnu. Prema proceduri Sanaderova obrana snimljena je na tri DVD-a od kojih jedan ide USKOK-u, drugi je za arhivu, a treći se daje obrani. Ali to ne znači da su samo Sanaderovi odvjetnici imali uvida u sadržaj DVD-a nego i ostali okrivljenici u slučaju Fimi-Medije. Na taj način legalan uvid u Sanaderovu obranu imale su 24 osobe. USKOK je počeo istraživati tko je do tih osoba DVD dao novinarima. (HT)

 

 

 

Izvor: Jutarnji list, 11. listopada 2011.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox