"Zdravom prehranom do vrhunskog sporta"

Sastavni i neizostavni dio uspjeha bilo kojeg sportaša predstavlja prehrana! Nažalost, danas je briga o prehrani  privilegija samo vrhunskih sportaša. Područje sportske prehrane tema je kojom se bavi premalo stučnjaka. Posebno slabo zastupljeno područje je prehrana mlađih dobnih kategorija, stoga su HiPP i RK Croatia osiguranje Zagreb pokrenuli  projekt pod nazivom „Zdravom prehranom do vrhunskog sporta“.

Na prezentaciji ovog novog projekta predstavnici tvrtke HIPP i Uprava kluba istaknuli su kako malo koji klub ili individualni sportaš, osim onih u vrhunskom sportu, u svojim timovima imaju osobe zadužene za prehranu. Ukoliko prehrana nije pravilna, naročito u sportaša mlađih dobnih kategorija, dolazi ne samo do nepravilnosti u razvoju već i do narušavanja zdravlja. 

Do ideje o samom projektu došlo je ulaskom HiPP proizvoda u prehranu rukometaša Croatia osiguranje Zagreb. Cilj projekta je edukacija mladih sportaša i njihovih roditelja.

Nakon testnog perioda Uprava kluba RK CO Zagreb izjavila je: HiPP proizvodi među našim su rukometašima vrlo dobro prihvaćeni. Zadovoljstvo nam je svima preporučiti HiPP proizvode uz svakodnevno treniranje i natjecanja kao i za oporavak nakon napornih sportskih opterećenja. Kvalitetna i zdrava prehrana vrlo je važna za sportaše a HiPP proizvodi dodatno su i iz organskog uzgoja.

Kao alternativa pločicama od žitarica, banani ili brzoj prehrani, HiPP nudi sportašima izuzetno zdrave zalogaje s odgovarajućom količinom ugljikohidrata, kao što je primjerice HiPP Voćna zabava. Posebno u dane natjecanja, mnogi sportaši imaju nervozan i osjetljiv želudac, te ponekad od uzbuđenja ne mogu ni jesti. Riješenje su HiPP proizvodi koji su lako probavljivi, sadrže samo čiste sastojke iz organskog uzgoja i daju potrebnu energiju. (PS/JK) 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox