Želimir Šikonja privremeno u Ini mijenja privedenog Milkovića

Uprava Ine – Industrija nafte, d.d. imenovala je Želimira Šikonju vršiteljem dužnosti izvršnog direktora istraživanja i proizvodnje na privremeno razdoblje u trajanju od 30 dana odnosno do daljnje odluke, priopćeno je iz te tvrtke.

Uprava je ovlastila predsjednika Uprave za nadzor nad sektorima direktno podređenima glavnom izvršnom direktoru kompanije također u privremenom razdoblju od 30 dana, navodi se u priopćenju i dodaje da su te odluke isključivo privremenog karaktera donesene s ciljem osiguranja nesmetanog poslovanja kompanije te ne predstavljaju dugoročno rješenje.
Na kraju priopćenja izražava se nada da će se u okviru postupka koji je u tijeku dokazati neutemeljenost navoda protiv Bojana Milkovića, koji je obnašao dužnost glavnog izvršnog direktora Ine.

Bojan Milković je u istražnom zatvoru nakon što je protiv njega USKOK otvorio istragu tereteći ga za primanje mita, kao direktora sektora u Croscu i kasnije predsjednika Uprave tog poduzeća zajedno s nekadašnjim Croscovim voditeljem projekta remonta svih platformi Miroslavom Pacakom. Drugookrivljeni Miroslav Pacak je nedostupan jer je izvan Hrvatske.

Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. u Zagrebu dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox