Željeznice FBiH duguju milijune eura Končaru za vlakove koji nisu prešli ni kilometra

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine duguju Hrvatskom Končaru milijune eura za isporučene suvremene vlakove, piše Dnevni avaz.

Još prije tri godine isporučen je suvremeni vlak, a od plaćanja još uvijek nije bilo ništa. Zbog toga Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine prisiljene su tražiti kredit kako bi podmirile dug.

Niskopodni elektromotorni vlak Željeznice FBiH naručile su 2008. godine, a ugovor o tome potpisali su tadašnji direktor federalnih željeznica Nedžad Branković i bivši potpredsjednik hrvatske vlade Damir Polančec. Vrijednost ugovora odnosno vlaka koji je Končar isporučio u prosincu 2009. iznosi 5,3 milijuna eura. Nakon što je dopremljen u BiH, taj vlak nije prošao niti kilometar u komercijalnoj eksploataciji i sve je vrijeme u depou.

Pomoćnik ministra prometa FBiH Izet Mehinagić rekao je kako željeznice sada pokušavaju dobiti kredit kod Razvojne banke FBiH, ali neizvjesno je hoće li u tome uspjeti. Mehinagić je odbacio mogućnost intervencije entitetske vlade pojašnjavajući kako je to problem koji moraju riješiti Željeznice FBiH. Prema podacima federalnog ministarstva prometa, Željeznice FBiH duguju  gotovo 11 milijuna eura. (HT)

 

Izvor: www.dnevniavaz.ba

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox