Željko Lovrinčević: Javni sektor treba smanjiti za 25 000 ljudi

Vladin savjetnik Željko Lovrinčević jednostavnom računicom dolazi do načina kako MMF otjerati s vrata, piše seebiz.eu. Čak 25 000 zaposlenih u javnom sektoru preseliti na burzu i MMF-u zalupiti vrata pred nosom. Zaposleni u javnom sektoru koji zaziru od takvog savjeta, ipak ne moraju strahovati i od same provedbe.

Na savjetovanju ekonomista u Opatiji vladajuća politika primila je oštru kritiku savjetnika  Vlade Željka Lovrinčevića, koji je rekao da je ustrajanje na konsenzusu svih sa svima nemoguć zadatak, navodi seebiz.eu.
Poziv na nastavak reformi uključivao je i smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru za 25 tisuća, jer će u protivnom doći do nekontrolirane prilagodbe koja će značiti dvije stvari – ili rušenje tečaja ili MMF.

Sva je tragedija hrvatske politike u odgađanju - kazao je Lovrinčević i upozorio na opasno uvjerenje, koje dijele i neki ekonomisti, da se može povećavati deficit i problem rješavati novim  projektima države i zaduženjima.

Trik s infrastrukturnim projektima iskoristili smo već jednom - istaknuo je Lovrinčević pozivajući tako na nastavak reformi.(MŠ)

 


Izvor: www.seebiz.eu/www.vecernji.hr

Naslov članka: Željko Lovrinčević: Hitno moramo otpustiti 25.000 ljudi u javnom sektoru

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox