DANIJEL BIĆANIĆ: Kada klijenti tračaju o vama!

Zamislite slijedeću situaciju: jedan od vaših klijenata sjedi na kavi sa poznanikom iz susjedne tvrtke. Tema razgovora? Vi!


Što bi vaš prosječni klijent rekao o vama i kako bi vas opisao kao prodavača?

Prošli tjedan sam se zatekao blizu upravo takve jedne situacije - čekajući slijedeći sastanak u Radničkoj ulici u Zagrebu moje "neodgojeno" uho "zakačilo"se za razgovor koji se vodio za stolom do mene.

Tema razgovora: rasprava o jednom dobavljaču i njihovom prodajnom predstavniku koji redovito obilazi jednog od sudionika u razgovoru.

Ključna izjava u razgovoru glasila je više-manje ovako: "Super su mi oni... nazoveš ih i roba ti je već sutra dostavljena.... a robe imaju stalno na lageru... jedino me živcira ovaj njihov predstavnik... brate mili, dosade od čovjeka... valjda me mora obilaziti barem 2 puta mjesečno i ne odustaje na svakom sastanku dok me ne ubije od priče... melje li ga melje (pa par sočnih psovki...)... majke mi, otjerat će me konkurenciji..."

Eto... Super dobavljač, roba na lageru, brza dostava... Samo prodajni predstavnik "u banani" jer glumi "mlin" u prodajnom razgovoru.

"Možda je to samo osobni i subjektivni dojam jedne osobe o drugoj...", kažete sada vi u sebi dok čitate ovo. To sam i ja pomislio slušajući ovaj razgovor.

Znate li što sam se zatim zapitao? Što moji klijenti kažu o meni tračajući o meni kao o prodavaču (i prodajnom treneru)?

Zaključak? U lice će mi (možda) reći što misli o mojoj ponudi. SIGURNO će iza mojih leđa reći što misli o mom prodajnom nastupu.

A prodajni nastup je jedino što prodajni profesionalac može kontrolirati. Ponudu ne može... Uvjete suradnje ne može... Cijene i rabate ne može... Konkurenciju ne može...

Uzde u rukama imamo jedino kod našeg nastupa. Ako na njega ne pazimo, može nam se dogoditi da i mi budemo jedna od tema razgovora uz kavicu i cigaretu...

www.bicanic-consulting.eu

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox