IGOR PURETA: Kupac pod utjecajem društvenih mreža

Kupac je uvijek u pravu kaže jedna stara izreka, a mnogi se s njom ne bi složili jer i kupaca ima svakakvih. Ipak način na koji kupujemo mijenja se pod utjecajem interneta i društvenih mreža.


Društvene mreže potiho mijenjaju naše navike i uvlače se u sve sfere našeg života. Stoga se čini da smo uvijek u pravu i da stalno kupujemo na način koji želimo i proizvode koji želimo.

No, stvarnost je obrnuta, digitalizacija nam daje puno više mogućnosti, ali samo one koje su nam ponuđene. I skeptičarima je već normalno da kupuju putem interneta.

Prema nekim istraživanjima prosječan korisnik logira se oko 1,7 sati svakoga dana, odnosno oko 12 sati tjedno. A milenijalci navodno već više gledaju YouTube nego televiziju.

No, ono što često ne primjećujemo je da su se promijenili i načini kako saznajemo za neke proizvode, procijenjujemo ih, kao i općenito pružanje usluga korisnicima. Ne radi se samo o oglasima. Nekada bismo u potrazi za željenim proizvodom krenuli u potragu po dućanima.

Danas informacije tražimo na forumima, Facebooku i Twitteru. Također, svoja iskustva s raznim proizvodima objavljujemo na društvenim mrežama. Nabavu novih pomodnih spravica da i ne spominjemo.

A navodno 67% potrošača koristi Twitter i Facebook kada trebaju službu za korisnike. I odgovor očekuju unutar jednog sata!

Sve to predstavlja izuzetno moćan način oglašavanja, pogotovo kada preporuke dolaze od ljudi koje poznajete i kojima vjerujete.

www.igorpureta.com

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox