Ljiljana Kukec: Škola brzog čitanja i mudrog učenja dobila certifikat europske franšizne kvalitete

Franšizno poslovanje je dijeljenje uspjeha, ali ono je isto tako i dijeljenje rizika. Ulazak u poduzetništvo kupnjom nečije  franšize je sigurnije, poslovanje dokazano održivije i to sve radi činjenice da se dva poduzetnika brinu oko uspjeha istog poslovanja. Franšizno poslovanje je B2B odnos i takve aktivnosti nisu se zaustavile unatoč Coroni ili krizi.  I kod nas poduzetnici pripremaju strategiju za daljnje širenje s obzirom da će dosta ljudi ostati bez posla, a uz potpore za samozapošljavanje ili otpremnine htjeti će uložiti novac u neko poslovanje gdje im je šansa za uspjeh veća. To je sigurno franšizno poslovanje jer ulaze u već uhodan posao s poznatim imenom i mentorom. Da bi franšizno poslovanje bilo stvarno kloniranje uspjeha potrebno je da je franšiza kreirana na kvalitetnim odnosima kako bi bila win win opcija za obje strane.

Hrvatska udruga za franšizno poslovanje zajedno sa Europskim franšiznim institutom zato je pokrenula Certificiranje franšizne kvalitete po europskim standardima. Certifikat europske franšizne kvalitete je potvrda stručnog tijela  kojom se jamči da franšiza udovoljava zahtjevima propisanim određenim europskim normama i standardima kako bi se osigurala kvaliteta i održivost poslovanja i primatelja i davatelja franšize.

 

Važnost certifikata je velika jer označava  usklađenje s europskim franšiznim standardima. Europska komisija i Europska franšizna federacija zastupaju stajalište da je edukacija i usklađenje s europskim normama jedini način da franšizno poslovanje bude stvarno ravnopravni odnos dvaju partnera i da generira zapošljavanje i održive poduzetničke pothvate. Kvalitetna franšiza osnova je života puno poduzeća zato je njezina održivost vrlo važna i za davatelja i za primatelje franšize.

Kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, nema zakona koji reguliraju franšizno poslovanje, nema niti dovoljno znanja od strane poduzetnika što to čini franšizno poslovanje. Upravo radi toga potrebna je ozbiljna procedura slijedom koje će poduzetnici verificirati svoje franšizne poslovne modele i uskladiti ih s EU standardima te time steći pravo na Certifikat europske franšizne kvalitete.

 

To je važno kako bi poduzetnik potvrdio kvalitetu svojeg poslovnog koncepta koje nudi tržištu, a u isto vrijeme da bi potencijalni kupci dobili određenu sigurnost u koji poslovni koncept ulažu novac. Zato je Certifikat europske franšizne kvalitete jako marketinško oruđe za širenje u regiji, ali i za internacionalizaciju poslovanja.

U našoj regiji posluje već nekoliko godina Škola brzog čitanja i mudrog učenja. Vrlo kvalitetna franšiza s kojom su oduševljeni ne samo kupci franšize nego svaki roditelj i dijete koji su prošli ovu školu, ali i svaka tvrtka koja je ovaj sustav iskoristila za edukaciju svojih djelatnika.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je stekla Certifikat europske franšizne kvalitete nakon ozbiljnog procesa verifikacije svih procesa i procedura po kojima ova Škola nudi svoju franšizu,  provodi program i prenosi know how. Kvaliteta rada Škole brzog čitanja i mudrog učenja, ali i njihovog franšiznog poslovnog modela u regiji prepoznali su mnogi poduzetnici koji su im se pridružili kao kupci franšize te su svojom kvalitetom i standardima zadovoljili uvjete da dobiju Certifikat europske franšizne kvalitete, kao garanciju vlastite kvalitete ali i kao garancija primaocima franšize da ista zadovoljava sve stroge europske standarde u franšiznom sektoru poslovanja.

Certifikat u ime Škole brzog čitanja i mudrog učenja, preuzeli su Master franšizeri za Hrvatsku Helena i Hrvoje Tkalčić, a uručila ga je dr.sc. Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, članica UO Europske franšizne federacije te članica Svjetskog franšiznog veća. (ps/sm)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox