Adris kupuje Dioki, Novi list i Večernji list?!

Nakon što je objavljeno kako je rovinjska Adris grupa financijski poduprla Agrokor u kupnji Mercatora, Adris se spominje kao kupac riječkog Novog lista u vlasništvu Diokija, piše Business.hr.

Prema pisanju lista, Adris je zainteresiran za preuzimanje Dioki grupe, koja nije u sjajnoj financijskoj, ali ni upravljačkoj situaciji, budući da je Robert Ježić, vlasnik Diokija u pritvoru i pod  istragom zbog malverzacija s kupnjom struje.

Na upit o prodaji Novog lista, iz Diokija su komentirali kako su donijeli načelnu odluku o prodaji neoperativne imovine.  To je u skladu s najavama da će se Dioki koncentrirati isključivo na temeljni biznis, a to je proizvodnja polimera. Diokiju treba novac, a prodajom Novog lista sanirao bi dio dugova. Prošlu je godinu Dioki imao 239,15 milijuna kuna gubitka, dok je 2009. gubitak iznosio 159,02 milijuna kuna.

U Diokiju nisu željeli govoriti o ponudama za dubinsko snimanje Novog lista. Business.hr piše kako Adris već radi due diligence Novog lista, a navodno razmatraju i ulazak u vlasništvo Večernjeg lista. (jk)

 

 

 

Izvor: www.business.hr
Foto: www.tdr.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox