Agrokor ulaže 100 milijuna eura u Srbiji

Podpredsjednik Agrokora Ante Todorić najavio je u kako tvrtka namjerava u slijedećih godinu dana u svojim poduzećima u Srbiji investirati oko 100 milijuna eura.

Agrokor će u slijedećih godinu dana investirati, što direktno, što indirektno, u naše tvrtke u Srbiji oko 100 milijuna eura, izjavio je Todorić beogradskoj televiziji B92, tijekom boravka na Kopaonik business forumu 2012.

Istaknuo je kako ta tvrtka smatra hrvatsko okruženje prirodnim okolišem gdje će investirati, te da je Agrokoru, kao hrvatskoj tvrtki, poznat mentalitet i tržište u Srbiji i da je zato tvrtka odlučila investirati u toj zemlji. Podsjetio je kako je Agrokor počeo investirati u Srbiji 2003. godine u tri tvrtke, Frikom, Dijamant i u Ideu, te da je do danas investirao 450 milijuna eura čistog kapitala u Srbiju gdje ima sedam tisuća zaposlenih.

Kopaonik business forum 2012, koji je počeo u utorak i završava u četvrtak, tradicionalni je forum srbijanskih ekonomista, a među više od 500 sudionika su gospodarstvenici, članovi srbijanske vlade, gospodarski stručnjaci, predstavnici međunarodnih financijskih institucija, kao i veleposlanici zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije. (Hina/HT)

 

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox