Ahamdinedžadov Peugeot 504 - auto od milijun dolara

Stari Peugeot 504 iranskog predsjednika Mahmuda Admadinedžada, koji će u veljači biti prodan na dražbi u humanitarne svrhe, već je primio prvu ponudu - od milijun dolara.

 

Peugeot 504 iz 1977. godine prodat će se na dražbi namijenjenoj gradnji stanova za siromašne obitelji. Iako će dražba biti održana u veljači, Ahmadinedžad je u subotu pokrenuo internetsku stranicu www.ahmadinejad-car.com na kojoj će se mjesec dana primati ponude, javila je agencija Irna. Čelnik iranske državne humanitarne agencije Ahmad Esfandiari izjavio je za Irnu da je već prvoga dana stigla ponuda od milijun dolara. Ponuditelj navodno dolazi iz neke od arapskih zemalja, ali pojedinosti nije htio otkriti.

Ahmadinedžad je oduvijek njegovao imidž "narodnog predsjednika" i prijatelja siromašnih. U svojoj je imovinskoj kartici nakon prvog izbora na predsjedničku dužnost naveo da posjeduje kuću od 175 četvornih metara u istočnom dijelu Teherana, u kojem uglavnom živi iranska donja-srednja klasa, i bijeli Peugeot 504 iz '77. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox