Algebra: Programi obrazovanja odraslih podići će konkurentnost na tržištu

Potpisom IPA grant ugovora vrijednog preko 200.000 eura u okviru natječaja „Regionalna mreža lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih“, Pučko otvoreno učilište Algebra kao nositelj, s partnerima Pučkim otvorenim učilištem Samobor, Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić, Hrvatskom zajednicom Pučkih otvorenih učilišta i Hrvatskom udrugom poslodavaca, pokrenulo je projekt razvoja 5 novih programa obrazovanja, dva u području prodaje te po jedan u području poduzetništva, marketinga i turizma, koji se oslanjaju na IT tehnologiju i poslovne vještine kao osnove za veću konkurentnost na tržištu.

Cilj projekta je izraditi nove programe obrazovanja, nastavne materijale za nove programe, opremiti 3 učionice za izvođenje nastave u partnerskim ustanovama te provesti obuku ciljane skupine od ukupno 70 nezaposlenih osoba.

Tijekom projekta održana su 2 kruga fokus grupa, za 4 područja (prodaja, marketing, poduzetništvo i turizam) na kojima je dogovoren okvir novih programa koji će se raditi u projektu. 5 novih programa su: Suradnik u prodaji, Suradnik u turizmu i ugostiteljstvu, Operater pozivnog centra, Voditelj poslovanja u malom poduzetništvu i Suradnik u marketingu. Programi će pokrivati područja istaknuta kroz provedeno istraživanje i analizu potreba poslodavaca i tržišta te kroz preporuke poslodavaca koji su sudjelovali u radu fokus grupa. Vanjski stručnjaci angažirani su kako bi se izradili i detaljno razradili novi programi te priručnici za polaznike i predavače.

Putem natječaja za nabavu opreme u vrijednosti preko 300.000 kuna novim računalima te audio-video opremom opremljene su 3 učionice u 3 partnerska učilišta te audio-video konferencijska dvorana u HZPOU.

Projekt će završiti u studenom ove godine, nakon čega kreću i redovni upisi u ove programe. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox