AT&T i Deutsche Telekom osigurali odgodu suđenja oko prodaje T-Mobilea

Američka vlada suspendirala je tužbu kojom je planirala blokirati AT&T-ovo preuzimanje američke podružnice Deutsche Telekoma nakon što je taj američki operater zatražio više vremena kako bi razmislio o prilagodbi transakcije kojom bi se otklonili vladini prigovori.

AT&T, vlasnik T-Mobilea USA Deutsche Telekom i dužnosnici američkog ministarstva pravosuđa zajedno su zatražili od saveznog suda u Washingtonu da odgodi suđenje o eventualnom kršenju ravnopravne tržišne utakmice u slučaju predloženog AT&T-og preuzimanja T-Mobilea za 39 milijardi dolara.

Odobrivši odgodu, američka savezna sutkinja Ellen Huvelle zakazala je za 18. siječnja statusnu konferenciju radi određivanja daljnjeg tijeka postupka.

AT&T nastoji spasiti predloženu akvizicija T-Mobilea, koju su američke vlasti ocijenile spornom, tvrdeći da će akvizicija suziti mogućnosti izbora za potrošače na ionanko koncentriranom tržištu mobilnih usluga.

Američka savezna komisija za komunikacije usprotivila se akviziciji a ministarstvo pravosuđa podnijelo je 31. kolovoza tužbu kako bi ga blokiralo, ustvrdivši da će naškoditi konkurenciji.

AT&T tvrdi da surađuje s Deutsche Telekomom kako bi pronašao rješenje. Ako transakcija ne bude realizirana, američki će operater morati platiti DT-u naknadu u iznosu više milijardi dolara. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox