Banka Brod promijenila naziv u Kentbanka

Banka Brod izvijestila je danas putem Zagrebačke burze da je promijenila naziv tvrtke u KentBank te da je proširila svoju djelatnost.

Upisom u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu 6. srpnja, naziv tvrtke Banka Brod d.d. promijenjen je u KentBank d.d., sukladno odlukama Glavne skupštine dioničara.

Ujedno, upisane su i izmjene i dopune bančina Statuta. Naime, rješenjem Hrvatske narodne banke od 13. lipnja, ta banka je dobila novo integralno rješenje kojom joj je odobreno pružanje svih dosadašnjih usluga te su ažurirane usluge platnog prometa i dodane usluge obavljanja faktoringa. Tako je dopunjen članak 7. Statuta banke djelatnostima platne usluge u skladu s posebnim zakonima i otkup potraživanja s regresom ili bez njega (faktoring).

Promjena naziva tvrtke i nadopuna Statua stupili su na snagu upisom u Sudski registar. Ta banka u većinskom je vlasništvu Eksen Holding Anonim Sirketi iz Istanbula, koja drži ukupno 10.906 redovnih dionica, što čini 80,899 posto upisanog temeljnog kapitala, a koje daju pravo na 99,744 posto glasova na glavnoj skupštini. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox