Barcelona i Real Madrid ubit će španjolski nogomet

Financijska moć Barcelone i Real Madrida ubija španjolsku ligu, istaknuo je predsjednik Villarreala Fernando Roig. Njegov komentar uslijedio je nakon što je u prvom kolu španjolskog prvenstva Barca pobijedila Villarreal sa 5-0, a Real Madrid je isprašio Zaragozu sa 6-0.

Ako žele imati samo dvije utakmice u sezoni, neka im bude. No, to nije dobro za španjolsko prevnstvo. Stoga, ako se stvari ne promijene, za tri ili četiri godine ubit ćemo španjolski nogomet", izjavio je predsjednik Villarreala.

Villarreal je prošle sezone imao proračun od 70 milijuna eura, dok je Barca imala na raspoganju šest puta više novca, oko 430 milijuna eura. Barci i Realu pripada polovina od 600 milijuna eura koliko godišnje zaradi španjolska prva liga od televizijskih prava, a ostatak podjele preostalih 18 prvoligaša.

Barca i Real 'pokrali' su od ostalih klubova novac od televizijskih prava. Ovo je postala liga u kojoj samo dva kluba mogu biti prvaci, kao da smo u zemlji trećeg svijeta, kazao je predsjednik Seville Jose Maria del Nido. (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox