BKS Bank: Godina obljetnica

Grupa BKS Bank u Hrvatskoj ove godine slavi dvije obljetnice: prije 10 godina osnovan je BKS-leasing Croatia d.o.o., a prije pet godina završilo je preuzimanje nekadašnje Kvarner banke d.d. (danas: BKS Bank d.d.) Od tada se oba društva dobro razvijaju i pružaju vrijedan doprinos cijeloj grupaciji.

Uz dvije obljetnice u Hrvatskoj ove godine i BKS Bank Austrija slavi svoj 90. rođendan. To pokazuje da smo izrasli u priznatu banku sa solidnim proizvodimarekla je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank.
Odgovornost za kvalitetu proizvoda i usluga, usmjerenost na kupca i društveno opredjeljenje karakteriziraju poslovnu politiku BKS Bank-e. BKS Bank usmjerena je na dugoročni rast, a ne na kratkoročnu dobit. Kroz pripadnost 3 Banken Gruppe imamo snagu velike banke uz sve prednosti stabilnog neovisnog financijskog partnera, dodala je.
S obzirom na turbulentne tržišne uvjete mi smo zadovoljni razvojem naših hrvatskih podružnica. Obje podružnice doprinose razvoju naše grupacije, rekla je Stockbauer.

Pozitivan smjer

Najvažnije mjesto u našem profitu zauzima neto prihod od kamata koji je tijekom prvog kvartala 2011. porastao za gotovo 2 % na 34,5 milijuna eura. Osobito nas veseli povećanje prihoda od neto prihod od naknada (+2,6% na 11,2 milijuna eura) uglavnom iz inozemnih podružnica. Kreditno osiguranje pokazuje pozitivan trend od 8,9 milijuna eura što je daleko ispod 2011. (12,4 milijuna eura). Administrativni troškovi povećali su se uglavnom zbog većih troškova zapošljavanja koji su porasli na 24,4 milijuna eura. Sveukupno, to je rezultiralo u prvom tromjesečju neto dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 10,1 milijun eura.
Iako su izgledi za hrvatsko gospodarstvo i nadalje suzdržani, razvoj BKS Bank d.d. sa sjedištem u Rijeci je dobar.
Od kada je BKS Bank preuzela Kvarner banku d.d. naši se programi stalno proširuju. Izvorno koncentrirana BKS Bank d.d. na kredite za mala i srednja poduzeća , od 2010. osim poslovanja vrijednosnim papirima nudi cjelokupne bankarske usluge za građanstvo i poduzetništvo, izvijestio je g. Goran Rameša, predsjednik Uprave BKS Bank d.d. (PS/JK)


Foto: s lijeva na desno: Christian Pettinger, Herta Stockbauer, Goran Rameša, Lejla Hasanbegović, Dubravko Orlovac


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox