Bonus Googleovih radnika ovisi o Facebooku. Svi za uspjeh društvenih mreža!

Novi izvršni direktor Googlea Larry Page svoje je zaposlenike neugodno iznenadio kazavši im da će visina bonusa ove godine ovisiti o Googleovu uspjehu na području društvenih mreža, piše portal mojposao.hr. Visina bonusa tako će ili padati ili rasti do 25 posto.

 

Googleova je strategija implementirati odnose, dijeljenje i identitet u svoje proizvode, a o njenoj će uspješnosti od sada brinuti i zaposlenici jer će na njih direktno utjecati. Novi direktor smatra kako je za Google vrlo važno da se upusti u društvenu sferu.

Ovaj dopis o bonusima, kojeg je poslao zaposlenicima, brzo je dospio u medije vjerojatno od strane zaposlenika koji se ne slažu s činjenicom da njihova godišnja zarada ovisi o sektoru s kojim nemaju veze.

Naime, Page je ovu mjeru odlučio primijeniti na sve zaposlenike, bez obzira na sektor u kojem rade. Ovo je jedan od načina da se radnici natjeraju na bolji rad uz zajedničko promicanje napretka koji će Googleu omogućiti konkurenciju s Facebookom i ostalim društvenim mrežama. (SJ)

 

Izvor: www.mojposao.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox