Britanska vlada reže potrošnju na socijalu za 10 milijardi funti

Britanska konzervativna vlada skinut će još deset milijarda funta na godinu iz proračuna socijalne pomoći, a ministar financija George Osborne je najavio i druge rezove u idućoj fazi štednje izaberu li Britanci ponovno konzervativce. 

Izbore 2015. vjerojatno će odlučiti zdravlje gospodarstva te pitanje kojom se brzinom treba boriti protiv deficita i na koja će se područja porezne politike i potrošnje koja stranka usredotočiti radi uravnoteženja britanskih javnih financija, piše Reuters.

Konzervativci koji tvrde da će rast smanjiti deficit i pomoći im da dobiju iduće izbore, muče se s recesijom i nizom pogrešaka zbog kojih u anketama imaju čak deset posto manje potpore nego laburisti. 

Ministar financija George Osborne i premijer David Cameron žele iskoristiti godišnju stranačku konferenciju u Birminghamu da Britancima pošalju sliku mudrog gospodarstva i vrate potporu.

Nadaju se da će glasači pozdraviti dodatni rez od deset milijarda funta u potrošnji na socijalu, jer to područje mediji često prikazuju kao rasadište gotovana i rasipnika.

Obećali smo britanskomu narodu da ćemo popraviti gadno uništeno gospodarstvo. Završit ćemo posao koji smo počeli, rekao je Osborne kojega su u rujnu na dodjeli medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu gomile izviždale, piše hrt.hr. (sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox