Buffett nije očaran društvenim mrežama

Warren Buffett, prema Forbesu treći najbogatiji čovjek, nije baš impresioniran društvenim mrežama, piše seebiz.eu. Neki bi to pripisali njegovoj starosti jer je ušao u deveto desetljeće, no iskusnom ulagaču godine služe kao prednost.

U slučaju da Facebook i Twitter ponude svoje dionice na tržištu, treba biti oprezan s ulaganjem jer je vrlo teško odrediti realnu vrijednost tvrtki koje stoje iza njih, prenosi portal seebiz.eu, Buffettovo upozorenje. Iako vrijednost društvenih mreža neprestano raste Prorok iz Omahe nije zadivljen takvim trendovima.

Podsjetimo kako je investicijska tvrtka General Atlantic najavila je ulaganje u Facebook kojim je vrijednost vodeće svjetske internetske društvene mreže procijenjena na 65 milijardi dolara. Facebook je u siječnju priopćio da je prikupio 1,5 milijardi dolara od ulagača, uključujući investicijsku banku Goldman Sachs, te rusku investicijsku grupaciju Digital Sky Technologies, kao i putem privatne ponude dionica inozemnim ulagačima koju je organizirao Goldman Sachs. Tada je vrijednost tvrtke procijenjena na oko 50 milijardi dolara. (mš)

 

Izvor: www.seebiz.eu

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox