CA ukida letove za London Paris, Kopenhagen...?!

U hrvatski nacionalnom avioprijevozniku Croatia Airlinesu razmišljaju o ukidanju linija prema Londonu, Parizu, Kopenhagenu, Prištini, Podgorici i Istanbulu jer na njima imaju gubitke, što je jedan  od zaključaka do kojeg se došlo u procesu izrade programa restrukturiranja CA.

Upućeni tvrde da CA zarađuje samo na linijama prema Lufthansinim bazama (Frankfurt, München), dok na ostalim linijama ima većinom milijunske gubitke.

CA je za pomoć u restrukturiranju angažirao tvrtke Intel, KPMG i BDO koje su zaključile da bi CA trebao ukinuti neprofitabilne linije prema londonskom aerodromu Gatwick, Prištini i Podgorici, dok bi linije za londonski Heathrow, Pariz, Kopenhagen i Istanbul trebalo pokušati spasiti poskupljenjem, a ako to ne pomogne i njih bi trebalo ukinuti.

CA su neisplative linije za Split i Dubrovnik, no CA za njih dobiva subvencije od države. CA ima gubitke i na linijama iz Zagreba u Skoplje i Sarajevo, no o njihovim se ukidanju ne razmišlja jer je na tim linijama većinom riječ o tranzitnim putnicima koji potom pune avione CA na drugim letovima.

Večernji list piše kako je potrebno između 80 i 130 milijuna eura za stavljanje Croatia Airlinesa na noge, a kako bi kompanija dobila taj novca razmišlja se o dvije opcije koje su u okviru pravila Europske unije o potporama, a objema je zajedničko to što država daje novac. (jk)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox