Čiji je uvoz smiješniji: Srbija uvozi bubamare i bikovu spermu

Nismo mi jedina zemlja orijentirana na apsurdan uvoz. Susjedna Srbija od toga je napravila pravu umjetnost. Oni, kako piše kurir-info.rs, uvoze stvari poput čvaraka, mrkve, vode i lišća, ali i bubamara te sperme bikova.

 

Prošle su godine iz Crne Gore uvezli 30 tisuća eura vrijedne čvarke, što se čini smiješnim s obzirom da je Srbija veliki uzgajivač svinja. Nadalje, 3 milijuna eura koštao ih je uvoz krumpira mahom iz Makedonije, pili su našu vodu, a bome dali i 11 milijuna eura za vijetnamskog soma.

Uvozili su i ljudsku krv za terapeutske svrhe, no ono što možda najviše čudi jest uvoz bubamara iz Belgije i Slovačke, miševa i crva za ribolov te sperme bikova (!?), a nije im bilo dosta ni lišća i granja gdje im je uskočila Nizozemska. Možda se mi onda ne bi ni trebali žaliti na naš uvoz?

Njihovi stručnjaci za ovo najviše krive Vladu koja ne stimulira domaće proizvođače, pa se pojačava potreba za uvozom. Tvrde da je Vlada širom otvorila vrata špekulantima poljoprivrednim proizvodima, a cijenu na kraju plaćaju građani. (MJ)

 

Izvor: www.kurir-info.rs

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox