Čobanković vjeruje u rješenje za Sunčani Hvar

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Petar Čobanković izjavio je danas kako vjeruje da će se postići rješenje za Sunčani Hvar naglašavajući kako taj slučaj ne šteti ulasku stranih ulagača u Hrvatsku.

 

Uvijek vjerujem da ima rješenja, a ako netko smatra da je nečim oštećen neka izvoli tužiti. Nije ništa sporno, ako netko vjeruje da su mu uskraćena neka njegova prava, da tuži - kazao je Čobanković novinarima nakon današnje sjednice Vlade. Vlada je potvrdila da je primila pismo te da je Otta pozvala na razgovor početkom idućeg tjedna, a Čobnaković je kazao kako će sastanak vjerojatno biti u ponedjeljak, ali da to još nije potvrđeno.

Ott je u razgovoru za EMB kazao da se osjeća diskriminiran kao strani ulagač u Hrvatskoj, a Čobanković je na pitanje novinara naglasio kako slučaj Sunčanog Hvara ne šteti ulasku stranih ulagača u Hrvatsku. Ne štetimo mi ničemu. Svatko je dobrodošao u Hrvatsku, ali isto tako svatko mora poštivati hrvatske zakone i Republiku Hrvatsku - kazao je Čobanković i dodao da je osnovni interes Vlade i HFP-a štititi interese Republike Hrvatske. Mi moramo štiti interes RH i to je osnovno, interese uposlenika i jedinica lokalne samouprave. To je naša zadaća - naglasio je Čobanković. (Hina)

Foto: vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox