Čović: Ako se sindikati ne smiluju, isplatit ćemo dogovrene božićnice

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović najavio je da će "božićnice" u holdingu biti isplaćene, ako uprava sa sindikatima ne postigne drugačiji dogovor.

Ako sa sindikatima ne postignemo drugačiji dogovor, 'božićnice' će biti isplaćene, kao što to stoji u kolektivnom ugovoru, jer ne možemo dopustiti da se to rješava na sudu - kazao je Čović odgovarajući na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine na pitanje Ivane Mlinar Horvat (SDP). Čović je naveo kako su kroz niz sastanaka pokušali ukazati sindikatu na tešku situaciju i troškove.

Nalazimo se u izvanrednim okolnostima i prihodi su znatno niži od onih na koje smo navikli, pa očekujemo razumijevanje sindikata za poteze u budućnosti - kazao je Čović navodeći da za "božićnice" i dar za djecu treba izdvojiti oko 70 milijuna kuna. Na pitanje Margarete Mađerić (HDZ) zašto je u holdingu ove godine zaposleno još 160 novih djelatnika, Čović je odgovorio kako je to bilo nužno unatoč činjenici da imaju velik broj zaposlenih kao i troškove osoblja.

Zaposlili smo vozače za novi vozni park, a morali smo povećati i broj čistača te kontrolora parkiranja, no u dobrom dijelu podružnica broj zaposlenih se smanjio odlaskom radnika u mirovinu - kazao je i dodao kako rješenje vidi u smanjenju troškova osoblja, a ne u otpuštanju radnika. Čović je naveo da će gubitak Zagrebačkog holdinga do kraja godine biti oko 300 milijuna kuna.

Radnici nisu odgovorni ako isto rade svoj posao, ali nije svejedno kad na kraju godine, primjerice u ZET-u, ostanete bez planiranih subvencija za besplatne karte - dodao je. Gradska skupština danas bi trebala donijeti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox