Croata ostvarila najveći rast u posljednjih pet godina

Croata se najnovijim poslovnim rezultatima još jednom dokazala kao najuspješnija hrvatska izvozna modna marka. U prvih osam mjeseci 2012. godine zabilježila je rast od 23% u odnosu na isto razdoblje lani. Uspješni podaci odnose se na ukupne prodajne rezultate u maloprodaji od turista, tj. stranih kupaca.

Ove godine zabilježen je najveći promet u posljednjih pet godina.

Croata je godinama marljivo radila na izgradnji svog imidža i s vremenom postala najprepoznatljiviji hrvatski modni brend kojeg rado nose predsjednici država, slavni glumci i mladi poslovni ljudi. Izuzetno smo ponosni na ove pozitivne poslovne rezultate pogotovo u razdoblju krize kada opstaju samo najbolji. Mi nismo samo opstali već smo zabilježili najbolje rezultate u proteklih pet godina, izjavio je predsjednik Uprave Croate, Franjo Bušić.

Japanski turisti pokazali su se kao najzahvalniji klijenti. Prihodi od Japanaca ove su godine veći čak 48% u odnosu na isto razdoblje lani. Slijede kupci iz Sjedinjenih Američkih Država koji najčešće kupuju u Dubrovniku i Splitu na cruiser putovanjima.

Strani turisti redovito prepoznaju vrijednosti koje simbolizira Croata i kravata. Često iz bogate ponude odabiru Croata kravate, rupce, košulje, šalove i modne dodatke za sebe kao uspomenu na Hrvatsku – domovinu kravate, ali i kao dar svojim bližnjima i poslovnim partnerima, istaknuo je Bušić.

Veći dio kupaca čine individualni gosti, a bitan dio odnosi se i na organizirane grupe turista. Analizirajući prihode prema gradovima, Croata je najveći promet od turizma zabilježila u Splitu, i to u salonu na Peristilu, te u Dubrovniku u kojem su većinski kupci turisti. (ps/jk)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox