Daikin proširuje svoj proizvodni program

Daikin Industries Ltd. (Osaka/Japan) putem svoje podružnice Daikin Europe N.V. (Ostend/Belgija) odlučila je preuzetiZanotti S.p.A. (Mantova/Italija) – talijanskog proizvođača rashladnih uređaja za komercijalne primjene.

Za iznos akvizicije od 98 milijuna eura (12.3 milijardi japanskih jena po tečaju 1 euro = 125 japanskajena) DAIKIN preuzimavlasništvo nad dionicama korporacije Zanotti. Završetak akvizicije predviđen je za kraj lipnja 2016. godine.

Ovom akvizicijom Daikin namjerava proširiti svoje poslovanje na europskom tržištu rashladnih uređaja,kao i ojačati svoje poslovanje i poziciju jedinstvenog proizvođača klimatizacijskih i rashladnih sustava. Zanotti je poslovanjem na europskom tržištu razvio široki asortiman proizvoda, od onih koji se koriste u proizvodnji i transportu hrane,do onih za primjenu u kućanstvima. Za zahtjeve svoj proizvodne i servisne mreže prisutne u cijeloj Europi,tvrtka Zanotti je otvorila proizvodne pogone, ne samo u Italiji nego i na velikim tržištima Velike Britanije i Španjolske, što joj je omogućilo da skrati vrijeme od ideje do realizacije i pruži brzi odgovor na najrazličitije potrebe korisnika, te održi konkurentnu prednost u pogledu logističkih troškova.

Zahvaljujući ovoj akviziciji, Daikin će biti u mogućnosti pružiti raznovrstan asortiman proizvoda na europskom tržištu za sve primjene u rashladnom lancuu rashladnoj tehnici za hlađenje i duboko smrzavanje. Osim toga, primjenom tehnologija razvijenih u proizvodnji klimatizacijskih sustava na postojeće Zanotti proizvode, Dakin će biti u mogućnosti osigurati dodanu vrijednost proizvoda uz vrhunske uštede energije. Daikin kao vodeći proizvođač klimatizacijskih i rashladnih sustava, uz proširenje svog proizvodnog programa rashladnih uređaja za prehrambene primjeneu Europi, nastavlja s razvojem svojih postojećih proizvodnih programa, uključujući vodene sustave za grijanje i hlađenje. Počevši s Europom, Daikin planira nastaviti s proširenjem svog poslovanja na tržištu rashladnih uređaja za prehrambene primjene u Aziji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, gdje se očekuje značajan porast tržišta.

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox